Roel Farmhouse, located in Stow on the Wold, is part of a cluster of mediaeval farm buildings and stone barns located in the heart of the north Cotswolds.

Its main entrance, to the rear of the main farmhouse and opposite a semi derelict former cart shed, had become lost in a series of extensions. With a series of level changes access around the building had become convoluted.

The design resolved these issues to form a contemporary dwelling within this group of historical buildings. The cart shed was restored to form boot room, laundry and wine store at ground floor level with a children's play area taking up the whole of the first floor. The modern additions to the rear of the farm house were demolished and the original rear access corridor reinstated. The cart shed and the farmhouse were then joined by a simple six metre glass cube with glass columns and glass beams, providing a translucent and spacious entrance hall, unifying the house and bringing together the various levels within the building.

RIBA Regional Design Award 2005